Örnek Resim
Yeni Haberler
recent

Visual Studio'daki HTML EDİTÖR değişikliliği


Visual Studio 2013 kullanmaya başladıysanız ve web geliştirme projeleriyle uğraşıyorsanız HTML editöründeki değişiklikleri takip etmişsinizdir. Genel olarak değişiklikleri AngularJS desteği ve isimlerinin başları aria, data gibi olan pek çok property’nin intellisense’de gruplanması olarak özetlemek mümkün. Fakat pek çok kişinin sık sık kullandığı Design ve Code view arasında hızlı geçiş yapmanızı sağlayan butonların arayüzden default olarak kaldırılmış olması gibi ufak düzenlemeler de mevcut.

Dolayısıyla benim gibi pek çoğunuz da Visual Studio 2013’ü ilk açtığında bu şoku yaşamışsınızdır. Ancak telaşlanmanıza gerek yok çünkü daha önce de bahsettiğimiz gibi, bu durum Visual Studio 2013’deki çalışma alanınızın default (fabrika) ayarlarının değişmiş olmasından kaynaklanıyor.

İlk olarak projenizdeki herhangi bir HTML dosyasına sağ tıklayarak açılan menüden "Open With…" penceresini açmalısınız.

Visual Studio 2013 HTML Editöründe Design ve Split View Butonlarını Açmak - garen.yondem.com

Daha sonra HTML (Web Forms) Editörünü HTML dosyalarınız için varsayılan editörünüz olarak belirleyerek, çalışma alanınıza Design ve Split view butonlarını geri getirebilirsiniz.

Visual Studio 2013 HTML Editöründe Design ve Split View Butonlarını Açmak - garen.yondem.com

Böylece benim gibi siz de tasarım ve kod görünümü arasında sık sık geçiş yapanlardansanız, kendinize Visual Studio 2013’te de alışmış olduğunuz Visual Studio 2012 çalışma ortamını oluşturmuş olacaksınız.

Görüşmek üzere!
Unknown

Unknown

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar bizler için değerlidir..Yorum atarak emeğe saygı gösterebilirsiniz..

Bu siteden indirilen veya kullanılan hiç bir uygulamanın sorumlusu Blog Tasarimcim değildir.. Blogger tarafından desteklenmektedir.